Italienaren Dominik Paris körde snabbt i Garmisch Partenkirchen Foto: TT

Italienare visade storform inför VM på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Dominik Paris hade inte vunnit en världscuptävling sedan 2019.

Men med med bara dagar kvar till hemma-VM i Cortina slog han till med seger i Garmisch-Partenkirchens störtlopp.

Ett perfekt formbesked för den rutinerade italienaren.

– Det känns lite bättre varje dag. Jag känner mer självförtroende när jag åker skidor. Jag visste att det krävdes mycket för att vara tillbaka på pallen och att kunna vinna, säger 31-årige Paris som inför dagens tävling varit trea som bäst i världscupen den här säsongen, enligt AP.

Med startnummer fem tog Dominik Paris över ledningen från schweizaren Beat Feuz med 37 hundradelar efter en stark avslutning.

Till slut räckte det för att han skulle ta sin 19 världscupseger i karriären – varav hans 15:e seger i störtlopp.

Ingen av de resterande åkarna var i närheten att hota Paris tid i backen i Garmisch-Partenkirchen.

Samtidigt var det hans första seger i Garmisch, där han som bäst varit tvåa tidigare, och hans första seger i världscupen sedan den 28 december 2019 i Bormio.

Monsén på 20:e plats

Ett fint formbesked av Paris inför VM på hemmaplan, efter att ha kommit tillbaka starkt efter en korsbandsskada som förstörde förra säsongen för italienaren.

För svensk del var Felix Monsén ende åkare.

Monsén startade som nummer 37 och fick vänta lite extra på att ge sig iväg när tysken Josef Ferstl kraschade vådligt som startnummer 25. Ferstl klarade sig dock till synes oskadd efter att ha landat mjukt i en skyddsmatta.

Monsén körde in på 20:e plats, och stannade där, 2,18 sekunder efter Dominik Paris.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.