Schweiziska stjärnan i våldsam krasch

Uppdaterad
Publicerad

Regerande världsmästaren Lara Gut-Behrami kraschade våldsamt i St Moritz super-G.

Gut-Behrami körde rakt igenom skyddsnätet efter att ha tappat kontrollen kort före målgång – men klarade sig till synes oskadd.

– Det är starkt av Lara Gut-Behrami att kunna resa sig upp där, säger SVT-experten Pernilla Wiberg om kraschen.

Först fick tävlingen skjutas upp en halvtimma på grund av hårda vindar, och när det var dags för tävling tog Mikaela Shiffrin en stor ledning.

En ledning som lördagsvinnaren Lara Gut-Behrami var på väg att ta över – men då tappade hon kontrollen kort före målgång och körde rakt igenom skyddsnätet i hög fart.

Kraschen såg otäck ut och Mikaela Shiffrin såg illa berörd ut när hon vände bort ansiktet från reprisbilderna. Men glädjande nog reste sig Lara Gut-Behrami och gick därifrån till synes oskadd och åkte sedan skidor ned till målet.

– Det här påminner mig om Hermann Maier i OS i Nagano 1998, han gjorde en exakt samma krasch. Hon tappar trycket och kommer för tajt där. Det är starkt av Lara Gut-Behrami att kunna resa sig upp, säger Pernilla Wiberg i SVT:s sändning.

Italienskt i topp

Tävlingen var avbruten en stund efter kraschen, men startade igen och då var det italienskorna som dominerade. Federica Brignone vann knappt, med elva hundradelars marginal till landslagskollegan Elena Curtoni. Mikaela Shiffrin tog hand om tredjeplatsen.

Med sin 17:e världscupseger är därmed Brignone den mest framgångsrika alpina italienskan i världscupen i historien, när hon passerade Deborah Compagnoni i statistiken.

För svensk del blev det ingen rolig tävling. Estelle Alphand körde in på 38:e plats, närmare tre sekunder från täten, medan Jonna Luthman åkte ur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.