Shiffrin tog VM-guld – med två hundradelars marginal

Uppdaterad
Publicerad

Italienskan Sofia Goggia, som nyligen gjorde comeback efter nästan ett år utan tävling, stod för ett superåk. Men hon kunde ändå inte rå på den superstjärnan Mikaela Shiffrin i tisdagens super-G. Trots en liten miss tog den 23-åriga amerikanskan sitt fjärde VM-guld – med två hundradelars marginal.

– Jag tänker ”wow”. Det var jättejämnt idag. Det är galet. Jag hade inte väntat mig det här, säger Shiffrin till SVT Sport.

Mikaela Shiffrins dominans inom det alpina fortsätter. Hon tog det första VM-guldet i Åre, men idag utmanades hon rejält av flera åkare.

Amerikanskan vann, bara två hundradelar före Sofia Goggia som i sin tur var tre hundradelar före schweiziskan Corinne Suter.

VM-vintern

– Vi borde alla få medalj. Det är så tajt. Jag hade lite tur idag också, säger Shiffrin.

– Mikaela Shiffrin har fått en drömstart i sin jakt på att bli VM-drottning, säger SVT Sports kommentator Johan Ejeborg.

Överlag blev det små tidsdifferenser och det berodde troligtvis på att starten var nedflyttad på grund av hård vind.

För svenskan Lisa Hörnblad var det ingen jättelyckad dag. Hon gick i mål cirka två sekunder efter Shiffrin.

Legendaren Lindsey Vonn kom till start, men hon kraschade tidigt. Hon tog sig ändå upp tillbaka på skidorna och tog sig ner för egen maskin.

RESULTAT, super-G

1. Mikaela Shiffrin, USA, 1.04,89

2. Sofia Goggia, Italien, (+0,02)

3. Corinne Suter, Schweiz, (+0,05)

4. Viktoria Rebensburg, Tyskland, (+0,07)

5. Nadia Fanchini, Italien, (+0,14)

***

20. Lisa Hörnblad, Sverige, (+1.98)

26. Ida Dannewitz, Sverige, (+2,74)

Lin Ivarsson och Helena Rapaport körde ur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-vintern

Mer i ämnet