Första alpinatruppen för säsongen Foto: Bildbyrån

Här är första alpina truppen för säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Den alpina världscuppremiären närmar sig.

Första svenska truppen för säsongen är klar – med en del nya namn.

– De är med för att skaffa sig kunskap, säger damchefen Christian Thoma.

Den 17-18 oktober är det säsongspremiär för den alpina världscupen. Som traditionen bjuder är det storslalom i Sölden som är först ut.

Fem damer får chansen i premiären där Sara Hector och Estelle Alphand är de givna namnen.

– Sara åker bra, Estelle har varit lite upp och ned, men är helt klar på rätt väg, säger damchefen Christian Thoma i ett pressmeddelande.

Jonna Luthman, Sara Rask och Hanna Aronsson Elfman är de från träningsgrupp två som också finns med i truppen. Där Rask och Aronsson Elfman tar sig an det tuffa hanget i Sölden för första gången.

– Vi ska inte ha för höga krav, de är med för att skaffa sig kunskap inför framtiden, säger Thoma.

Jakobsen ensam herr

På herrsidan är det Kristoffer Jakobsen som kör preimären och han har lagt mycket fokus på storslalom under försäsongen.

– Vi ska nog inte förvänta oss några topp tio placeringar av honom, men han kör ett upplägg med mer storslalom, vilket vi tror kommer att gynna även hans slalomåkning, säger herrchefen Fredrik Kingstad i ett pressmeddelande.

På skadelistan finns Mattias Rönngren.

MER ALPINT: Coronadagboken – följ med en dag i Anna Swenn Larssons liv:

Svenska truppen till Sölden

Damer: Sara Hector, Kungsbergets AK, Estelle Alphand, Åre SLK, Jonna Luthman, Åre SLK, Sara Rask Sollentuna SLK, Sollentuna, Hanna Aronsson-Elfman, Kils SLK.

Herrar: Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.