Swenn-Larsson missade final med en hundradel

Publicerad

Anna Swenn-Larsson var bara en hundradel från att nå finalen i parallellslalomen i Hammarbybacken. Mikaela Shiffrin slog ut svenskan i en jämn semifinal och vann sedan tävlingen.
Svenskan tog revansch genom att besegra Frida Hansdotter i bronsmatchen.

Både Anna Swenn-Larsson och Frida Hansdotter gjorde starka insatser i parallellslalomen och tog sig till semifinal. Men där blev det för svårt för svenskorna. Swenn-Larsson ställdes mot Mikaela Shiffrin och trots ett försprång efter första åket lyckades amerikanskan ta sig till final –  en ynka hundradel före Swenn-Larsson.

– Jag visste att det var full gas som gällde, jag fick till två kanonåk men hon var en hundradel snabbare, jag hoppas jag får chansen att möta henne igen, säger Swenn-Larsson till SVT Sport.

Anna Swenn-Larsson: ”Jätteglad trea”

Frida Hansdotter var efter tyskan Christina Geiger i sin semifinal efter första åket. Men i andra åket gjorde hon en stark comeback men det räckte inte hela vägen. Tyskan gick vidare med bara fyra hundradelars marginal.

Besegrade Hansdotter

– Jag älskar den här tävlingen och vi får visa det bästa från vår sport och sen att det är hemmaplan och publiken är så bra gör det bättre, säger Hansdotter.

Hansdotter och Swenn-Larsson möttes i matchen om tredjepris. Hansdotter gjorde ett misstag i första åket och hamnade för långt efter och Swenn-Larsson knep tredjeplatsen i tävlingen.

– Det hade vart kul att möta Frida i finalen men nu blev det som det blev, säger Swenn-Larsson.

Mikaela Shiffrin vann tävlingen.

– Jag var inte snabbast överlag i dag men jag höll en jämn nivå och det räckte, säger Shiffrin.

Mikaela Shiffrin: ”Höll en jämn nivå, och det räckte”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer