Swenn Larsson utanför topp tio: ”Förvånande”

Uppdaterad
Publicerad

Formen håller i sig för Sara Hector som slutade tia och blev bästa svenska i damernas slalom i Lienz.

För slalomspecialisten Anna Swenn Larsson blev det en elfteplats – 1,63 efter vinnaren Petra Vlhova.

– Tempot är inte riktigt där, jag blir lite förvånad över det faktiskt, säger SVT Sports expert Pernilla Wiberg om Swenn Larsson.

Anna Swenn Larsson fick hela fjolårssäongen förstörd på grund av en bruten fotled och i premiären i Levi i november gjorde hon sin första tävling på 21 månader.

I dagens världscuptävling i slalom i Lienz var Swenn Larsson nia efter det första åket men lyckades inte plocka några placeringar.

I stället tappade svenskan och slutade elva.

– Tempot är inte riktigt där, jag blir lite förvånad över det faktiskt. Jag täker att hon inte tävlat på länge och borde vara sugen och pigg i benen, men benen är inte pigga tyvärr, säger SVT Sports expert Pernilla Wiberg.

Hector plockade sex placeringar

Swenn Larsson var 1,63 efter vinnaren Petra Vlhova, Slovakien. Katharina Liensberger blev tvåa och Michelle Gisin trea.

Bästa svenska blev i stället Sara Hector som inlett säsongen starkt med tre pallplatser i paradgrenen storslalom. I Lienz visade hon att formen finns även i slalom.

Hector, som låg på 16:e plats efter första åket, inledde fläckfritt men en stor miss i slutet av backe blev kostsam. Trots det plockade hon sex placeringar och slutade på tionde plats – 1,60 efter Vlhova.

Fermbäck tappade i andra åket

Den stora överraskningen i det första åket, Elsa Fermbäck, låg åtta inför det andra åket men där var tempot för lågt och hon slutade 21:a. 

–  Jag hade velat se lite mer initiativ i ingångarna på svängarna, säger Wiberg.

Fjärde svenska i det andra åket, Moa Boström Müssener, slutade 26:a.

Charlotta Säfvenberg blev 34:a i det första åket och tog sig inte vidare. Det gjorde inte heller Hanna Aronsson Elfman, Liv Ceder och Magdalena Fjällström som alla körde ur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.