Anna Swenn Larsson. Foto: Bildbyrån.

Alpina tävlingarna i Åre inställda

Uppdaterad
Publicerad

De alpina tävlingarna i Åre ställs in på grund av coronautbrottet, något Radiosporten var först med att rapportera.

Beslutet fattades efter ett lagledarmöte under onsdagen.

– Med tanke på läget var det ändå givet att följa myndigheternas rekommendationer, säger alpinchefen Tommy Eliasson Winther till SVT Sport.

Tidigare i dag kom Folkhälsomyndighetens förslag på att stoppa alla evenemang med fler än 500 personer. Radiosporten var först med uppgifterna om att helgens världscuptävlingar i Åre ställs in.

Det betyder att alpindamernas säsong är över.

– Vi har följt myndighetsinstruktioner fram till nu och fortsätter göra så nu också. Det var inget lätt beslut att ta då mycket står på spel och det är hemmatävlingar med kanonförutsättningar och väder. Vi hade helst sett att det inte varit något virus, men med tanke på läget var det ändå givet att följa myndigheternas rekommendationer, säger alpinchefen Tommy Eliasson Winther till SVT Sport.

”Finns inget annat att göra”

SVT:s expert Tobias Hellman är inte överraskad.

– Med tanke på utvecklingen under dagen i Sverige och Folkhälsomyndighetens rekommendationer är det logiskt att ställa in. Det är naturligtvis oerhört tråkigt för alla inblandade, men som läget är finns inget annat att göra, säger Hellman.

KLIPP: Så farligt är Coronaviruset

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.