Matts Olsson Foto: Bildbyrån

Trög start för Olsson – långt efter inför andra

Uppdaterad
Publicerad

Efter en trög start där han redan i första mellantiden var långt efter så avslutade Matts Olsson starkt i första åket av storslalomen i Adelboden. Men det räckte inte för en topplacering, och Olsson har 77 hundradelar upp till ledande Luca De Aliprandini från Italien.
– Med åkningen var det ingen jättebra känsla, lite överraskad att jag inte var längre efter egentligen, säger Olsson till SVT Sport.

Matts Olsson hade inte den rätta känslan i det första åket, och hade den sämsta tiden vid första mellantiden. Men till slut blev det endast 77 hundradelars avstånd till ledaren, vilket han inte tycker känns så farligt.

– Jag är nöjd med avståndet, det är ganska tajt framåt. Men med åkningen var det ingen jättebra känsla, lite överraskad att jag inte var längre efter egentligen, säger Olsson till SVT Sport.

– Jag kommer inte in i det något bra där uppe tycker jag. Så kanske jag inte träffade ingångarna riktigt rätt eller hade rätt tajming. Då tyckte jag att jag halkade till lite i svängarna.

Andra åket börjar 13.30 och sänds i SVT 2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer