Vonn missade bonus på 93 miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad

Lindsey Vonn avslutade karriären på söndagen och fick ett sagoslut med en bronsmedalj och stora hyllningar. Efteråt berättar dock huvudsponsorn att stjärnan gick miste om en bonus på hela 93 miljoner kronor.

Lindsey Vonn stannade på 82 världscupsegrar, och är därmed den klart bästa alpinåkaren på damsidan genom tiderna. Flera gånger under karriären uttryckte stjärnan en önskan att få tävla mot herrarna, och skidsponsorn Head berättade på söndagen att det också fanns en guldkantad klausul i hennes personliga kontrakt.

Hade hon ställt upp i herrarnas störtlopp i Kitzbühel, som ofta beskrivs som det svåraste, och vunnit hade miljonerna ramlat in på kontot. 

– Det står i kontraktet, tio miljoner dollar om hon vinner Hahnenkammrennen, säger Heads svenska vd Johan Eliasch till Aftonbladet.

Summan motsvarar cirka 93 miljoner kronor. Någon större fara med Vonns privatekonomi lär det dock inte vara, trots den missade bonusen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer