Här får Vonn träffa Stenmark

Uppdaterad
Publicerad

Lindsey Vonn gjorde succé i sitt sista lopp i karriären. Efter ett bra åk kom hon in som etta, och slutade till sist trea. I målfållan i sin sista tävling väntade idolen Ingemar Stenmark.

–Jag var bara så exalterad, säger Vonn till SVT Sport om mötet.

Före Lindsey Vonns avslutande tävling pratades det mycket om Ingemar Stenmarks vara eller icke-vara på tävlingen. Och i torsdags kom beskedet att den svenska skidlegendaren ändrade om i sitt schema och därmed är på plats när Vonn avslutar karriären.

När Lindsey Vonn gick i mål som etta i störtloppet väntade Stenmark på Vonn med en blomsterkvast och en kram.

Vad sade du till henne?

– Att det var fantastiskt att hon kunde göra så här bra ifrån sig. Hon har en bra karriär, men att komma tillbaka efter så många skador är imponerande, säger Ingemar Stenmark till SVT Sport.

Hon har jagat ditt rekord, hur nervös har du varit?

– Det där med rekord, det var kul när jag var aktiv. Men det har jag lagt bakom mig sedan länge tillbaka. Det är inget som jag bryr mig om.

Så det är inte viktigt att ha det kvar?

– Nej, jag tycker inte det. Ett rekord inom friidrott där du kan mäta längd eller höjd, det kallar jag rekord. Men rekord där man möter olika generationer och förutsättningar, det är kul för dem som spekulerar.

”Han förtjänar att stå i strålkastarljuset”

Lindsey Vonn, som till slut knep ett VM-brons, var föga förvånande glad över att se Stenmark på plats i Åre.

– Han är en man av få ord, men han sa att jag skulle klara mig till medalj och att jag åkte bra. Det är speciella ord från honom.

Vad sa du till honom?

– Jag var bara så exalterad. Jag sa ”tack så mycket för att du kom”. Han måste tro att jag är galen men jag fortsatte krama honom och dra in honom framför kameran. Han förtjänar att stå i strålkastarljuset och jag tvingar honom till det i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.