Lamar Jackson, cornerback i New York Jets, jublar med sina lagkamrater efter en interception. Foto: TT

Årets första seger besvärade fansen

Uppdaterad
Publicerad

NFL-laget New York Jets hade 13 raka förluster och hade inte vunnit en match på 358 dagar innan nattens seger mot Los Angeles Rams, 23-20.

Men om fansen jublade? Nja, inte riktigt alla.  

Segern innebär nämligen att Jets inte längre har förstavalet i nästa års draft, som nu i stället ligger hos Jacksonville Jaguars. De har samma facit (1-13), men har haft lättare motstånd. Två omgångar återstår av grundserien.

Nästa års draft ses som extra viktig eftersom den 21-årige quarterbacken Trevor Lawrence, Clemson Tigers, ses som den störste talangen i amerikansk fotboll på flera år.

– Hey, vårt jobb är att gå ut och vinna matcher, säger coachen Adam Gase, som inte tycker att en förlust hade varit mer fördelaktigt för klubben.

Jets seger över Rams är en av de största skrällarna i NFL den här säsongen, men sätter alltså käppar i hjulet för deras långa jakt på en quarterbackstjärna.

Sviten på 13 raka förluster är den längsta i klubbens historia. Bara två lag i NFL:s historia har förlorat samtliga 16 grundseriematcher.

ARKIV: Bradys konstslag överglänste golfstjärnorna (25 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.