Foto: TT Nyhetsbyrån

NHL-ägaren: ”Då kommer inte många lag att klara sig”

Uppdaterad
Publicerad

NHL siktar på att starta nästa säsong den 1 januari. Men med en stor spridning av coronaviruset i landet så är det långt ifrån säkert. Ägaren till Vegas Golden Knights, Bill Foley, tror att ligan startar tidigast i februari, om ens då.

– Vem vet om vi kommer att spela överhuvudtaget?, säger han i radioshowen KSHP:s Vegas Hockey Hotline.

Vegas Golden Knights ägare Bill Foley säger att en förutsättning för att det ska kunna bli en ny NHL-säsong är att klubbarna kan ta in publik i någon utsträckning.

– Om vi inte kan spela framför supportrar, så kommer inte många lag att klara sig. Det inkluderar oss, säger han och fortsätter:

– Jag tror inte att Gary Bettman (NHL:s kommissionär) kommer att ha oss att flyga runt och spela i tomma arenor.

Han jämför också med proffsligan inom amerikansk fotboll.

– NFL har ett så bra tv-avtal att de kan överleva. Vi har inte den typen av avtal. NHL är en matchdagsaktivitetet. Om vi inte har matchdagsinkomster så överlever vi inte.

Det senaste slutspelet, som vanns av Tampa Bay Lightning i slutet av september, spelades i ”bubblor” i Edmonton och Toronto. De som var kvar i slutspelet längst fick inte träffa sin familj på ett par månader.

– Jag vet att kommissionären verkligen vill ha en säsong och dela ut Stanley Cup, men vi kan inte spela i bubblor. Det är omöjligt. Vi har inte råd med det, säger Foley i radioshowen enligt ESPN.

Ägaren är även orolig för ett för tajt spelschema.

– Om vi ska spela 56 matcher på fyra månader så är det väldigt många matcher. Vi kommer inte att ha någon paus. Det kommer ofta att vara match två dagar i rad. Vi måste spela fyra matcher i veckan för att få den här säsongen spelad, kanske till och med fler.

KLIPP: Här vinner Tampa Bay Stanley Cup

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.