Alex Pietrangelo till Vegas Golden Knights. Foto: Bildbyrån

Pietrangelo lämnar St. Louis – får jättekontrakt i Vegas

Uppdaterad
Publicerad

Han har varit i St. Louis sedan säsongen 08/09.

Men nu står det klart att Alex Pietrangelo lämnar St. Louis Blues för Vegas Golden Knights.

Där får han ett jättekontrakt över sju säsonger värt närmare en halv miljard svenska kronor.

I över 750 NHL-matcher har Alex Pietrangelo, 30, representerat St. Louis Blues. Största framgången kom så sent som säsongen 18/19 när han var med och ledde laget hela vägen fram till att bli mästare i Stanley Cup.

Nu får den stabila försvarsjätten nya rubriker – men för en helt annan anledning. Under tisdagsmorgonen stod det nämligen klart att Pietrangelo lämnar St. Louis för spel med Vegas Golden Knights.

”Bland ligans fyra-fem bästa backar”

Där har den kanadensiske spelaren skrivit på ett kontrakt över sju säsonger till ett värde av närmare en halv miljard svenska kronor.

– I Alex får vi in en spelare som är med i diskussionerna om att vinna Norris Trophy varje säsong. Han är en av ligans fyra-fem bästa backar. Han är dessutom högerskytt och har bra storlek, säger Vegas general manager, Kelly McCrimmon och fortsätter:

– Jag vill också understryka att vi inte hade gett den här längden på ett kontrakt till någon annan spelare än en i Alex kaliber som vi vet kommer att tillföra mycket till vårt spel.

MER NHL: Intervju med Lundqvist om flytten till Washington (11 okt 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.