Colin Kaepernick och Eric Reid har nått en förlikning i sin stämning av NFL Foto: TT

Kaepernick och NFL har nått en förlikning

Uppdaterad
Publicerad

Colin Kaepernick och Eric Reid har nått en förlikning med NFL efter att ha stämt ligan, skriver amerikanska medier. De amerikanska fotbollsspelarna gick ner på knä under USA nationalsång i protest mot polisvåld och ojämlikheter mellan svarta och vita.

Under 2016 började Colin Kaepernick med att gå ner på knä när den amerikanska nationalsången spelades innan avspark i amerikanska fotbollsligan NFL. Han fick snabbt sällskap av lagkamraten Eric Reid och andra spelare i ligan.

Ställningstagandet fick mycket kritik, från bland annat USA:s president Donald Trump, som ville att ligan skulle stänga av spelare som protesterade.

Kaepernick har varit klubblös sedan 2016. Tillsammans med Reid stämde han då NFL. spelarna ansåg att de behandlats felaktigt av ligan. Nu har spelarna och ligan kommit överens om en förlikning där Kaepernick och Reid får en okänd summa pengar för att lägga ned stämningen.

– De senaste månaderna har Kaepernick och Reid haft en pågående dialog med NFL:s representanter. Som ett resultat av diskussionerna har parterna kommit överens om en förlikning. Avtalet mellan ligan och spelarna är konfidentiellt och kommer inte kommenteras av någon utav parterna, säger NFL och NFL:s spelarnaorganisations advokater Mark Geragos och Ben Meiselas i ett uttalande, enligt CNN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.