Foto: TT NYhetsbyrån/Buffalo Bills

NFL-spelaren lade ner karriären mitt under match

Uppdaterad
Publicerad

Vissa tidpunkter för att lägga ner en karriär är märkligare än andra. NFL-spelaren Vontae Davis valde att avsluta sin mitt under säsongens andra match och kom aldrig ut till spel i andra halvlek, när hans Buffalo Bills mötte Los Angeles Chargers.

”Det var inte så här jag trodde att jag skulle avsluta NFL-karriären”, skriver Davis på sin Instagram.

Så sent som i februari skrev 30-åringen på ett ettårskontrakt med Buffalo. Men redan under säsongens andra match valde han att sluta.

”Det var inte så här jag trodde att jag skulle avsluta NFL-karriären. Men inför min tionde säsong har jag förberett min kropp på vad den ska göra: att vara redo för spel när det är matchdag. Jag har gått igenom ett antal operationer, spelat med flertalet skador, och de senaste veckorna har jag känt att det här varit den sista fysiska utmaningen. Det slog mig, hårt och bestämt, när jag var ute på planen att jag inte borde vara där något mer. Det kändes inget bra”, skrev Davis på Instagram.

Lagkompisarna var överraskade och inte särskilt glada åt Davis hastiga beslut att inte dyka upp till andra halvlek.

– Jag har förlorat respekten för honom. Att lämna lagkompisarna i sticket mitt under matchen, när det inte går så bra, det är respektlöst, säger Rafael Bush efter 20–31-förlusten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.