Foto: TT

NFL straffar inte knäböjande – trots Trump-hot

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump vill att NFL förbjuder knäböjande under den amerikanska nationalsången.

Trump har hotat med slopade skattelättnader för ligan – men NFL-ägarna har nu beslutat att fortsatt tillåta protesterna.

Trumps fejd med landets mest populära liga fortsätter.

Det var en vecka sedan som Trump hotade att stryka NFL:s skattelättnader om man inte tvingar sina spelare att stå upp under nationalsången.

Men trots det hotet väljer ligan att fortsatt tillåta knäböjandet. Det beslutet togs vid ett extrainsatt möte där 11 NFL-ägare och 13 NFL-spelare närvarade.

I stället för att förbjuda protesterna pratade NFL-representanterna om sätt att hjälpa spelarna i deras aktivism, uppger Reuters.

Trump förbannad

– Vi tillbringade dagen med att prata med spelarna om problem de velat belysa. Om frågor i vårt samhälle som vill förbättra. Diskussionerna var väldigt produktiva och viktiga. Vi vill jobba tillsammans för att ökad social rättvisa, säger NFL-kommissionären Roger Goodell enligt Reuters.  

Beslutet att inte straffa spelare som knäböjer gick inte hem hos president Trump som tog till Twitter och beklagade sig:

”NFL har beslutat att inte tvinga spelare att stå upp när vår nationalsång spelas. Fullständigt respektlöst mot vårt fantastiska land”, skriver han.

SE

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.