Över 55 miljoner tittare har sett årets digitala NFL-draft. Foto: TT

Publikrekord för digital NFL-draft

Uppdaterad
Publicerad

I Nordamerika har över 55 miljoner tittare sett årets draft till proffsligan för amerikansk fotboll, NFL.

Det är 16 procent fler än förra året och nytt rekord, enligt siffror från medieanalysföretaget Nielsen, som har mätt tittarsiffrorna.

På grund av coronaviruspandemin fick den planerade påkostade galan i Las Vegas ställas in. I stället möttes lagen i år virtuellt för att i tur och ordning tinga unga, lovande spelare. Tränare, spelare och fans fick koppla upp sig digitalt hemifrån för att följa den tre dagar långa proceduren.

”Jag kan inte vara stoltare över våra ansträngningar och vårt samarbete med klubbar, ligans personal och våra sponsorer för att genomföra en effektiv draft och dela en oförglömlig upplevelse med miljoner fans under dessa osäkra tider”, skriver NFL-basen Roger Goodell i ett uttalande.

De totalt sju rundorna sändes i torsdags, fredags och lördags på bland annat ESPN, ABC, NFL Networks och via digitala kanaler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.