Brynäs supertalang Adam Boqvist valdes som nummer 8 i första rundan. Foto: Jerome Miron/TT

Adam Boqvist: ”Jag ska träffa klubben nu”

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs supertalang Adam Boqvist valdes som nummer åtta i första rundan av Chicago Blackhawks.

En spelare som jämförs med Ottawas kapten Erik Karlsson.

– Jag vet inte det. Han är en väldigt bra spelare, säger Boqvist och ler försynt.

Adam Boqvist är en magiker från offensiva blålinjen. En spelare vars egenskaper är slående lika Erik Karlssons, Ottawas superstjärna.

Chicago kommer skriva kontrakt med sin nya guldklimp men han har skrivit ett kontrakt med Brynäs över nästa säsong. Frågan är hur det blir med det?

– Vi får se. Jag ska träffa klubben nu och se hur de tänker och resonerar. Men jag är inställd på spel med Brynäs, säger Boqvist till SVT Sport.

Han fick ett samtal av Chicagos kapten Jonathan Taves efter att Chicago valt honom som nummer åtta i första rundan.

– Ja, han hade sett en del höjdpunkter på TV sa han, som han gillade. Så det är väl bra om kaptenen i laget tycker om en, säger Boqvist och skrattar.

Sex svenskar i första rundan

Av totalt 31 spelare valdes hela sex svenska backar i NHL-draftens första runda. Förutom Adam Boqvist gick Frölundas Rasmus Dahlin som etta till Buffalo, Luleås Isac Lundeström som 23:a till Anaheim, Leksands Filip Johansson valdes av Minnesota som 24:a, Luleås Nils Lundkvist gick till New York Rangers som 28:a och Rögles Rasmus Sandin 29:a till Toronto.

Inte sedan 2011 har lika många svenskar draftats i första rundan. Rekordet är från 2010 då hela sju svenskar valdes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.