Journalister från flera delar av världen flockades kring Rasmus Dahlinefter draften. Foto: Bruce Bennett/Ron Jenkins/TT

Rasmus Dahlin: ”Nu vill jag bara till Buffalo”

Uppdaterad
Publicerad

Den sämst bevarade hemligheten avslöjades i natt när Rasmus Dahlin valdes som nummer ett av Buffalo i NHL-draften.

– Det är så många tankar nu som går igenom skallen. Allt är fantastiskt. Nu vill jag bara till Buffalo, säger huvudfiguren själv till SVT Sport.

I och med nattens NHL-draft sällar sig Rasmus Dahlin till en mycket exklusiv skara svenska hockeyspelare som valts som nummer ett i NHL. Det är endast Mats Sundin som varit med om samma sak. Det var 1989 då han välkomnades till Québec.

Dahlin var given som etta. Lika överlägsen i sin årskull som Sidney Crosby eller Connor McDavid var de åren de valdes. Och nu längtar han redan till Buffalo.

– Jag kommer ge 100 procent för att vara redo för spel.

Så låter det när grabben från Lidköping talar. Det är ganska enkelt för honom. Han vill bara spela hockey, kliva ut på isen där allting bara sker naturligt.

”Det här är dagen jag väntat på”

Svensk ishockey har fått en ny ambassadör – inte för hur han uttrycker sig utan för hur han låter spelet tala.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Det här är dagen jag väntat på, längtat efter och nu är den här. Det är otroligt.

– Att få dela den med sin familj... Jag hade aldrig varit här utan dem.

Buffalo kan hoppas på ljusare framtid

Han kommer till NHL:s sämsta lag men ett lag med fin potential med flera talangfulla spelare.

I organisationen finns Alexander Nylander. Jack Eichel är en superstjärna redan. Casey Mittelstadt har potential att bli och nu med Rasmus i organisationen kan klubben börja drömma om ett bättre öde än det som varit de senaste säsongerna.

Rasmus kommer skriva kontrakt inom kort och omedelbart kliva in och bli en kugge i Buffalo. Det är honom klubben kommer bygga sitt nya lag runt de kommande åren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.