Foto: Scanpix

AIK sparar miljoner när polisnotan tas bort

Uppdaterad
Publicerad

AIK är en av vinnarna när kostnaderna för polisbevakning av matcherna försvinner. -Det påverkar oss jättemycket, säger klubbens ordförande till SVT Sport. Nyheten välkomnas också av Svenska Fotbollförbundet.

AIK Fotbolls ordförande Johan Segui är både lättad och glad efter beskedet om att polisnotorna försvinner.

– Det var på tiden. Vi har förlorat några strider men vann kriget, om man ska använda en metafor. Vi har förlorat i nästan alla juridiska instanser men den demokratiska vägen lyckades till slut, säger han till SVT Sport.

Polisnotor för evenemang

– Det här påverkar vår verksamhet mycket. I fjol kostade polisnotan oss sex miljoner kronor, i år är den uppe i tre och halv miljon. Positivt att man kan göra om och göra rätt till slut, säger Johan Segui.

Svenska Fotbollförbundet tillhör också de som jublar över beskedet.

– Trägen vinner, vi har länge argumenterat för att ta bort det här. Det nya beskedet känns bra och sportsligt rättvist. Den tidigare regeln var inte rimlig, säger förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson till SVT.

Föreningen svensk elitfotboll (Sef) har jobbat för att få ett besked av den typ som gavs på tisdagen.

– Vi tycker att det är ett väldigt klokt beslut, säger Mats Enquist, generalsekreterare i Sef, till TT.

Han betonar att arbetet med säkerheten pågått och kommer fortsätta.

– Notorna blev en låsning i stället för en lösning. Nu kan vi fokusera på att skapa en bra kultur på läktarna i stället för att hantera fakturor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polisnotor för evenemang

Mer i ämnet