Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se en av världstvåan Carlos Alcaraz missar och Grigor Dimotrovs glädjevrål. Foto: CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Alcaraz efter förlusten mot Dimitrov: ”Han fick mig att känna mig som 13 år”

Uppdaterad
Publicerad

Bulgariske veteranen Grigor Dimotrov slog oväntat ut världstvåan Carlos Alcaraz i storturneringen i Miami i natt (6-2,6-4).

– Jag känner mig frustrerad eftersom han fick mig att känna mig som 13 år. Det var galet. Jag visste inte vad jag skulle göra, sa Alcaraz efter förlusten.

Alcaraz kom till Miami efter att äntligen hittat tillbaka till storformen när han vann i Indian Wells i förra veckan. Men i kvartsfinalen tog det plötsligt stopp. 20-årige världstvåan fick en tennislektion av 12 år äldre Dimitrov.

Även senaste de båda möttes var det Dimitrov som vann, i fjol i Shanghai. I nattens möte lyckades inte spanjoren hitta några svar på bulgarens spel.

ATP

– Han spelade fantastisk tennis, nästan perfekt. Jag kunde inte hitta lösningar, kunde inte hitta sätt att få honom ur balans på banan. Det var en otrolig match av honom, berömde den frustrerade Alcaraz, som nu missar chansen att bli förste vinnaren av ”the Sunshine double” sedan Roger Federer lyckades vinna i Indian Wells och Miami 2017.

Den dubble grandslam-vinnaren ser redan fram emot en chans till revansch mot Dimitrov.

– Nästa gång vi möts kommer jag försöka göra saker annorlunda, sa Alcaraz.

Dimitrov själv var nöjd med förstås men segerreceptet var inte komplicerat.

– Ibland är enkelhet det genialiska. Jag försökte bara spela så enkelt som möjligt och så kommer jag göra imorgon också, sa bulgaren som nu får möta Alexander Zverev i semifinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ATP

Mer i ämnet