”Jag är ingen robot man ställer in”

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani pratar ut efter attacken mot Pia Sundhage. – Det var känslor som kom ut på fel plats, säger Asllani till SVT Sport.

Det var den 21 augusti när Asllani fick inleda på bänken i VM-kvalet mot Polen som hon efter matchen gick till attack mot Pia Sundhage. ”Hade jag hetat något annat och skrattat och dansat så kanske jag spelat”, sa hon bland annat.

Nu pratar svenskan ut.

VM-kvalet i fotboll 2013-2014

– Jag är ingen robot som man ställer in. Jag är bara mig själv, och en känslomänniska. Saker händer och går förbi. Det är utagerat, säger Asllani till SVT Sport.

– Jag vet innerst inne att det inte är rätt plats att säga saker på men jag hade mycket känslor efter matchen som kom ut på fel plats.

– Det viktigaste är att alla vet att det inte var något menat mot någon, det var känslor, säger hon.

Är det helt utagerat?

– Ja det är det. Vi har fått ut det vi ville säga och har lagt det bakom oss.

Pia Sundhage:

– Jag håller med. Det är utagerat. Jag tänker använda den här situationen till något positivt, att påtala hur viktig lagandan är, säger Sundhage.

Se hela klippet ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kvalet i fotboll 2013-2014

Mer i ämnet