Foto: Bildbyrån/TT

Bellucci slog ut sista svenskarna

Uppdaterad
Publicerad

Sista tre dagarna i Swedish Open-tennisen i Båstad blir tråkiga.

Åtminstone ur ett blågult perspektiv.

”Svenskdödaren” Thomaz Bellucci och João Souza skickade ut DC-paret Robert Lindstedt/Johan Brunström i raka set.

I söndags vann Johanna Larsson damturneringen i Swedish Open. Men i herrveckan är alla svenskar utslagna inför de sista tre dagarnas spel – i såväl singel som dubbel.

”Tacka” Thomaz Belllucci för det.

Swedish Open i Båstad

Det är första gången brasilianen är i Båstad. På tisdagen slog han ut Sverigeettan Elias Ymer i första omgången i singelturneringen, och på onsdagen var det Christian Lindell som i den andra omgången fick ge vika.

Men Bellucci var inte färdig där. På torsdagen spelade han och João Souza ut det svenska Davis Cup-dubbelparet Robert Lindstedt/Johan Brunström efter noter och vann med solklara 6-2, 6-1.

De svenska veteranerna är obesegrade i DC-sammanhang och har tagit hem dubbelturneringen i Båstad tre gånger (Lindstedt) respektive en gång (Brunström). Men mot brasilianerna hade svenskarna inte en chans.

Tidigare under torsdagen åkte Jonathan Mridha/Fred Simonsson ut mot tredjeseedade Nicholas Monroe/Artem Sitak. Svenskarna hade setboll i tiebreak i första set, men tappade och föll och i andra set blev det klara 1-6.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Swedish Open i Båstad

Mer i ämnet