Foto: TT Nyhetsbyrån

Christian Lindell utslagen

Uppdaterad
Publicerad

Christian Lindell hade inte heller mycket att sätta emot Thomaz Bellucci, som återigen skickade en svensk ur Swedish Open. Svensken förlorade i två raka set: 6–3, 6–4.

”Han är en bättre spelare”, konstaterar Lindell.

I går slog brasilianaren Thomas Bellucci ut Sverigeettan Elias Ymer. I dag var det Christian Lindells tur att bli utslagen av honom.

177-rankade Lindell stod upp bra i båda set även om Bellucci bröt svenskens serve tidigt i första lyckades han bryta tillbaka omgående. Lyckan blev dock kortvarig för 23-åringen. Direkt efter bröt den 41:a-rankade Bellucci tillbaka och kunde sen enkelt serva hem första set.

Swedish Open i Båstad

Bellucci bröt tidigt

Andra set blev nästan en repris. Bellucci bröt tidigt men precis som i setet innan bröt Lindell tillbaka. Spelarna följdes sedan åt fram till 4–4 i andra set, då visade Bellucci varför han är över 100 platser före svensken på rankingen genom att få Lindell att springa från sida till sida

Brasilianaren kunde sedan enkelt serva hem även det andra setet och han har därmed skickat ut båda singelsvenskarna från gruset i Båstad.

– Han är en bättre spelare. Jag måste bli mycket bättre om jag ska slå honom, säger Lindell, enligt nyhetsbyrån TT.

”Min nivå just nu”

Trots förlusterna är han totalt sett nöjd med veckan.

– Jag är inte nöjd med min match här i dag, men jag är nöjd att jag vann en match här igen, det är min nivå just nu, säger han.

Ännu mer nöjd kan Bellucci vara, efter att ha slagit ut båda svenskhoppen. Det bad han efter matchen om ursäkt för.

– Förlåt! Det var i och för sig meningen, men ändå. Jag är glad att ha slagit båda två. Men de har bra potential båda två och jag hoppas få se dem här nästa år igen, sade han i segerintervjun på banan.

Svenska herrar i Swedish Open

De senaste årens bästa svenska herrinsatser i singelturneringen i Swedish Open i Båstad:

2015: Andra omgången (Christian Lindell).

2014: Andra omgången (Elias Ymer och Christian Lindell).

2013: Första omgången (Markus Eriksson, Elias Ymer och Andreas Vinciguerra).

2012: Första omgången (Michael Ryderstedt, Christian Lindell).

2011: Mästare (Robin Söderling).

Källa: TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Swedish Open i Båstad

Mer i ämnet