Elias Ymer fick inte glädjas över en seger i Swedish Open. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Ymer utslagen direkt

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en kort sejour på gruset i Båstad för Elias Ymer. Den svenske talangen föll i två raka set mot Thomaz Bellucci från Brasilien, 6–4, 6–2. ”Det är självklart en besvikelse”, säger Ymer till SVT Sport.

Därmed blir det inget svenskmöte i den andra omgången.

Elias Ymer hade inte mycket att sätta emot Thomas Bellucci i den första omgången i Swedish Open. Den 41-rankade brasilianaren bröt Ymers serve direkt. Svensktalangen bröt tillbaka men när Bellucci återigen bröt Ymers serve var gamet förlorat.

– Jag spelade dåligt och var inte med mentalt. Han är rankad 41:a och jag behövde spela min bästa tennis för att slå honom, men han var bättre, all credd till honom, säger Ymer.

Swedish Open i Båstad

6–2 i andra set

I andra set blev det än värre, och historien upprepade sig nästan när Bellucci tidigt bröt Ymers serve. Det fortsatte på samma vis, Bellucci bröt och Ymer lyckades aldrig bryta tillbaka. Till slut kunde Bellucci själv serva hem det sista gamet och vinna med 6–2.

– Det är självklart en besvikelse, det var inte min tur i dag. Jag hoppas kunna vinna här i framtiden, men inte i dag.

I nästa runda hade det kunnat bli ett riktigt drömmöte på centercourten efter Christian Lindells seger i går, men svenskmötet uteblir och i stället ställs Lindell mot Bellucci. Lindell är ende svensk som är kvar i turneringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Swedish Open i Båstad

Mer i ämnet