Den svenska protesten godkändes, men det räcker ändå inte till medalj för Tobias Nilsson Montler i längdhoppsfinalen. Foto: Andrej Isakovic/TT

Besked i natt: Sveriges protest godkänns – ändå ingen medalj

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges protest efter längdhoppsfinalen godkändes. Men det räcker ändå inte till medalj för Thobias Nilsson Montler – han slutar nu fyra.

”De godkände vår protest och mätte om till 8,10, lika med 4:e plats”, skriver landslagskoordinator Mikael Norman i ett SMS till SVT Sport under natten till torsdagen.

Det var i sista hoppet i finalen som Thobias Nilsson Montler fick till sitt bästa hopp i längdhoppsfinalen. Tränaren Yannick Tregaro var efter hoppet övertygad om att det skulle räcka till medalj. Han tyckte att hoppet såg ut att vara i närheten av greken Militiátis Tentóglous guldhopp på 8.25.

”Enligt mig är det längre”

Men hoppet mättes bara till 8.02 och det såg ut att bli en femteplats för svensken.

EM-veckan

– Enligt mig är det där längre än de två andra medaljerna som är där. Jag står och kollar där och tycker att det är längre själv, sade Nilsson Montler själv till SVT Sport efteråt.

Slutar fyra

Sverige lämnade in en protest. Under natten till torsdagen kom sedan beskedet. Protesten godkänns och hoppet mäts om – men det räcker ändå inte till medalj. Efter protesten mäts hoppet till 8.10. Det gör att Nilsson Montler nu slutar som fyra i finalen. Det hade krävts ett hopp på över 8.13 för att nå en medalj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-veckan

Mer i ämnet