Thed Björk: ”Skönt att behålla kronan” Foto: SVT

Björks taktikval gav STCC-seger: ”Teamet att tacka”

Uppdaterad
Publicerad

Thed Björk tog hem den tredje STCC-deltävlingen för säsongen då hans taktikval banade väg för segern.

Totalledaren Thed Björks taktik visade sig lyckosam när han segrade i den tredje deltävlingen i årets STCC.

Däckvalet avgjorde

Richard Göransson, som startade i pole position och valde att köra med regndäck, blev efter 27 av 40 varv omkörd av Björk vars val av slicks (omönstrade däck) blev segervapnet. Det började dock illa för Volvoåkaren Björk.

STCC 2013

Efter ett regnigt kval klarnade det upp inför heatet vilket gjorde banan hal till en början. Då tappade Björk från tredje till sjätte plats innan det torkade och gav Björks omönstrade däck mycket bättre fäste.

21 poängs ledning i totalen

I och med segern rycker Björk i totalen. Med sina 93 poäng är han 21 före närmast jagande Richard Göransson. Bakom Göransson jagar Robert Dahlgren som har 68 poäng, fyra färre än Göranssons 72.

”Jag blir väldigt svårslagen nu”

– Tack teamet! Det var verkligen en teaminsats. Jag sa till min ingenjör Jan Andersson att han fick bestämma, så vi körde på slicks. Det var svårt i början men det är skönt att kunna ge segern till teamet, säger Björk till SVT.

Han säger också att han tror att det nu blir svårt att tappa totalledningen.

– Herregud vad bra det går, det är klart att jag blir väldigt svårslagen nu, men som sagt, jag har mitt team att tacka, säger Björk.

Kommande lopp

Fem av åtta tävlingar återstår i årets STCC. Programmet:

* 12-13 juli: Falkenberg.

* 9-10 augusti: Östersund.

* 23-24 augusti: Karlskoga.

* 6-7 september: Tierp.

* 20-21 september: Mantorp.

 (TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

STCC 2013

Mer i ämnet