Blomquist: Richardsson kan komma tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports skidexpert Anders Blomquist tror att Daniel Richardsson, som ådrog sig ligamentsskador i knäet i helgens trafikolycka, kan komma tillbaka till skidåkningen.

– Daniel har visat i hela sin karriär att han är duktig på att kämpa i motvind. Han har gått igenom många tuffa saker för att nå framgång. Han är en person som kan lyckas komma tillbaka efter detta, säger Blomquist.

Fortfarande är det oklart exakt hur länge Richardsson måste rehabträna, och om han kan medverka på OS i februari.

– Det skulle vara ett jättestort slag mot Daniel och mot svenska stafettlaget om han inte kan vara med på OS, säger Blomquist och menar att Richardsson nog kommer få lättare att träna klassisk stil än fristil med tanke på knäskadan.

Blomquist tror att Richardsson inte har OS i tankarna just nu med tanke på det traumatiska som hände i samband med trafikolyckan, där en person dog.

– Men jag tror han kommer att maximera sin träning så snart det är möjligt och ta till alternativ träning för att träna de delar som inte är skadade. Jag tror han kommer göra allt han kan för att komma tillbaka så snart som möjligt. Av det jag känner Richardsson är han en person som kan komma tillbaka och nå OS.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.