Dödsskjutning stoppade Zlatan-match

Publicerad

Söndagens ligamöte mellan Zlatan Ibrahimovics Inter och Lazio ställdes in efter att en Lazio-fan dödats när supporterfalanger till Lazio och Juventus drabbade samman vid en bensinmack utanför Arezzo.

Supportern sköts ihjäl av polis som avfyrade varningsskott. Offret är en 26-årig man från Rom. -Ett tragiskt misstag, säger polischefen i Arezzo, Vicenzo Giacobbe.

Även kvällsmatchen mellan Roma och Cagliari ställdes in, övriga matcher i dagens omgång spelades med tio minuters fördröjning som en markering.

Söndagens ligamöte mellan Zlatan Ibrahimovics Inter och Lazio ställdes in efter att en Lazio-fan dödats när supporterfalanger till Lazio och Juventus drabbade samman vid en bensinmack utanför Arezzo.

Supportern sköts ihjäl av polis som avfyrade varningsskott. Offret är en 26-årig man från Rom som enligt italienska medier är vän
med flera av spelarna i Lazio.

-Ett tragiskt misstag, säger polischefen i Arezzo, Vicenzo Giacobbe.

Enligt Giacobbe uppger polismannen som sköt det dödande skottet att han försökte skjuta ett varningsskott i luften. 26-åringen befann sig i en bil när han träffades av skottet som tog hans liv.

-En sådan här händelse är mycket oroande, säger Italiens premiärminister Romano Prodi.

Nu rapporteras att även kvällsmatchen mellan Roma och Cagliari ställs in, övriga matcher i dagens omgång spelades med tio minuters fördröjning.

Michal Wolski och TT

FAKTA: Fotbollsrelaterade dödsfall i Italien

Visa

28 april 1962: En person dödades och 57 skadades när bråk utbröt mellan rivaliserande fans i slutet av en match i tredje divisionen mellan Salerno och Potenza.

28 oktober 1979: Laziosupportern Vincenzo Paparelli dödades efter att ha blivit träffad av en fyrverkeripjäs, kastad av en Romasupporter i Romderbyt.

22 mars 1982: Romasupportern Andrea Vitone dödades på väg hem från en bortamatch mot Bologna då Roma-supportrar satte eld på en tågvagn.

8 februari 1984: Supportrar till Udinese och Triestina drabbade samman efter en match i Italienska cupen. Supportern Sandro Furlan anhölls av polisen, men släpptes omgående. Dagen efter föll han i koma och dog tre veckor senare.

30 september 1984: Milansupportern Marco Fonghessi dog efter att ha blivit knivhuggen i hjärtat av en annan Milansupporter som trodde att Fonghessi stöttade klubblaget Cremonese.

7 december 1986: Sambenedettesesupportern Giuseppe Tomasetti knivhöggs till döds.

9 oktober 1988: Ascolisupportern Nazzareno Filippini blev misshandlad av Interfans och dog åtta dagar senare.

29 januari 1995: Vincenzo Spagnolo, supporter till Genoa, knivhöggs till döds av en Milansupporter i samband med kravaller utanför arenan.

17 juni 2001: Messinasupportern Antonio Curro träffades av en hemmagjord bomb och dog i samband med derbymatchen mot Catania.

20 september 2003: Napolisupportern Sergio Ercolano avled efter att ha fallit från läktaren i samband med läktarkravaller i en match mot lokalkonkurrenterna Avellino.

27 januari 2007: Ermanno Licursi, direktör för amatörlaget Sammartinese, dog efter att ha blivit sparkad i ansiktet av en supporter från rivalerna Cancellese.

2 februari 2007: Polismannen Filippo Raciti dödades av en hemmagjord bomb som kastades in i hans bil i samband med våldsamma kravaller före och efter derbyt mellan Catania och Palermo.

11 november 2007: Laziosupportern Gabriele Sandri sköts till döds av polis när supporterfalanger till Lazio och Juventus drabbade samman utanför Arezzo.

TT-AFP

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer