Det svenska EM-laget i bowling under EM i Bryssel. Foto: Svenska bowlingförbundet

Dubbel mästare utanför bowlinglaget

Publicerad

När det framgångsrika damlaget i bowling inleder femmannaspelet i EM blir det ett lag med idel spelare från södra Sverige. Värmländska EM-mästaren Isabelle Hultin lämnas utanför.

Sveriges damer har vunnit allt som går att vinna under bowling-EM, som avgörs i Bryssel. Singelspelet vanns av Cajsa Wegner, och i de vinnande tvåmanna- och tremannalagen var bland andra Isabelle Hultin en viktig del.

Men när femmannalaget startade spelet på torsdagen så saknades värmländska Hultin. I stället ställer Sverige upp med ett lag med spelare enbart från södra Sverige. Systrarna Jenny och Cajsa Wegner från Perstorp, Victoria Johansson från Örkelljunga, Ida Andersson från Nässjö och Nina Flack från Kinna var kvintetten som förbundskapten Johan Ekström tog ut för att befästa Sveriges dominans i EM.

”Tufft för henne”

– I 5-mannakvalet måste en av våra sex tjejer stå över och det är ju nästan omöjligt att ta bort någon så bra som alla spelat. Vi har då valt att gå efter resultatlistan och det innebär att Isabelle får stå åt sidan under de första tre serierna. Det är tufft för henne, hon har ju vunnit två guld i lagtävlingarna, men hon kan komma in senare i 5-mannaspelet, sade förbundskapten Johan Ekström till svenska bowlingförbundets hemsida.

Alla lag spelar samtidigt i 5-manna som avgörs under torsdagen och fredagen.

I helgen, då All Events och Masters avgörs, får dock alla duktiga svenska spelare vara med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.