EM-debutanten: ”Taggad”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon inleds hoppningen på EM i Aachen och det svenska hopplaget är nu uttaget. Först ut för Sverige är EM-debutanten Douglas Lindelöw som är laddad inför uppgiften. ”Passar bra att gå ut i början och köra hårt”, säger Lindelöw till SVT Sport.

Efter första veckans spännande EM-tävlingar i dressyr är det nu dags för hoppningen i tyska Aachen. Under tisdagseftermiddagen höll det svenska hopplandslaget presskonferens. Douglas Lindelöw, Malin Bayard Johnson, Helena Persson och Henrik von Eckermann ska representera Sverige och först ut är en EM-debutant i seniorsammanhang – Douglas Lindelöw.

– Jag har gjort det ett par gånger nu och är mest bekväm i det. Jag brukar bli ganska taggad när jag ska tävla, så då passar det bra att gå ut i början och köra hårt, säger Lindelöw till SVT Sport och fortsätter:

EM Aachen

– Om man får vänta så kan man bli för laddad och tänker för mycket, det är egentligen bara att gå in och rida på instinkt.

Hör allas tankar i inslagen ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM Aachen

Mer i ämnet