Christian Eriksen och Kieran Trippier kramas om matchhjälten Lucas Moura. Foto: Bildbyrån

Eriksen: ”Jag hoppas att Moura får en staty”

Uppdaterad
Publicerad

Lucas Moura kastades in för att fylla luckan efter den skadade Harry Kane. Brassen gjorde sitt livs match och skickade Tottenham till klubbens första Champions League-final efter hattricket i andra halvlek.

– Jag hoppas att Moura får en staty i England, säger lagkamraten Christian Eriksen.

Det var Ajax match ända fram till 96:e minuten när Moura slog till för tredje gången.

– Jag tycker synd om Ajax, de spelade ett mycket bra spel mot oss, i dag skapade dom de flesta chanserna, de var bättre. Det är lättnad, vi har kämpat för det här, det är en dröm att vara i finalen, säger dansken Eriksen i Viasats sändning.

Tottenham var inriktat på att undvika förnedring.

– Vi kände oss som om vi inte kunde se oss själva i spegeln om vi skulle förlora med 3-0 eller 4-0. Vi var tvungna att slåss, vi gjorde ett mål tidigt och fick självförtroende och satte dem under press. Vi hade tur att få studsarna med oss, Lucas gjorde en underbar match och vi är lättade, säger Eriksen.

Tottenham var inspirerat av Liverpools 4-0-vinst mot Barcelona under gårdagen.

– Vi såg matchen i går kväll. Tränaren nämnde det på hotellet innan vi lämnade, och sa att det är rätt inställning. Hade vi inte vunnit ikväll hade han varit stolt över hur vi spelat, säger Danny Rose som blev utbytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.