Tottenhams tränare Mauricio Pochettino var tagen efter vinsten mot Ajax. Foto: Bildbyrån/TT

Pochettino överväldigad av känslor: ”Det är fortfarande svårt att prata”

Uppdaterad
Publicerad

Tottenhams tränare Mauricio Pochettino grät hejdlöst efter miraklet i Amsterdam.

– Det är fortfarande svårt att prata, känslorna är fantastiska, säger han.

Han skickade en tacksamhetens tanke till sporten fotboll:

– Tack till sporten fotboll, tack för dessa killar, dessa spelare är mina hjältar. Jag sa till er det senaste året, jag berättade för alla att vi har en grupp spelare som är hjältar. De visade vi i dag. Den andra halvleken var fantastisk, säger Pochettino i Viasats sändning.

På vägen till finalen har Tottenham slagit ut Man City, där returen i Manchester beskrivits som vansinnig (förlust 3-4, vidare med 4-4 och bortamål). Argentinaren hade den matchen på näthinnan även denna historiska kväll för Londonklubben som för första gången nådde final i Champions League (eller föregångaren Mästarcupen).

– Spelet mot Man City och i dag är det fantastiskt. Jag är så tacksam att få vara tränare. Att få chansen att spela i den här finalen är fantastiskt. För min familj. Det är fantastiskt att få ha den äran, säger Pochettino och bryter ihop igen och kan knappt prata på grund av alla tårar och känslor som väller fram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.