Foto: TT Nyhetsbyrån

Rizzoli dömer finalen

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Eriksson får inte döma finalen. Uppdraget går i stället till italienaren Nicola Rizzoli.

Fifa bekräftar att det blir italienaren Nicola Rizzoli som får döma VM-finalen. Därmed har svenske Jonas Eriksson gjort sitt i VM. Totalt blev det tre matcher som huvuddomare för Jonas Eriksson.

– Vi får vara nöjda med vad vi presterat oavsett och får tänka på det – i stället för att vi får deppa över en missad final, skriver Eriksson i ett sms till Norrländska Socialdemokraten.

Fotbolls-VM 2014

De bästa dömer

Fifa kommenterar inte uttagningen mer än att den bästa domaren dömer finalen.

– Vi väljer de bästa domarna till de bästa matcherna och italienaren dömer VM-finalen, säger Jim Boyce, Fifa:s domarkommitté enligt AP.

Finalen blir Rizzolis fjärde i VM. Italienaren har tidigare dömt Argentina två gånger i turneringen samt Holland – Spanien. Rizzoli har också dömt finalen i Champions League, 2013.

– Det är en otrolig känsla för mig. Jag representerar Italien i det här ögonblicket. Jag vill helt klart vara en av de bästa, och nu är jag det, säger Rizzoli till Fifa i en inspelad video.

Fjärdedomare i finalen blir Carlos Vera från Ecuador.

Tidigare fanns förhoppningar att Jonas Eriksson skulle få döma finalen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2014

Mer i ämnet