”Foppa” frustrerad – men håller modet uppe

Uppdaterad
Publicerad

I dag väntar ytterligare en ödesmatch för SHL-jumbon Modo. Klubbens vice general manager Peter Forsberg tror dock att den dystra statistiken kommer att vända. ”Det är inte bara jag som har vinnarskalle i den här föreningen och det är inte bara jag som är frustrerad. Vi ska ha ett SHL-lag nästa år”, säger han till Allehanda.

En rak trepoängare har inte kommit sedan den 29 november. Modo ligger överlägset sist i SHL-tabellen med åtta poäng upp till Leksand, som också står för dagens motstånd.

–  Det som har hänt har hänt. Vi är där vi är och nu handlar det om att komma ut på samma sätt som vi gjort i några matcher här när vi startat bra, men vi måste hålla den typen av spel i hela 60 minuter. Det är vår målsättning inför mötet mot Leksand, säger Modotränaren Per-Erik ”Perra” Johnsson på klubbens hemsida.

SHL

Foppa tror på vändning

Modos vice general manager, Peter Forsberg, tror att den tunga perioden är på gång att vända.

– Vi har haft ledningen och förlorat med uddamålet och vi har inte blivit utspelade på slutet, men det handlar väldigt mycket om självförtroende och det hoppas vi att Perra (Johnsson) ska bidra med. Jag tror fortfarande att vi vänder på detta, säger han i en intervju med Allehanda.

På en fråga om hur frustrerad han är, är svaret solklart.

– Mycket. Men det är inte bara jag som har vinnarskalle i den här föreningen och det är inte bara jag som är frustrerad.

– Vi ska ha ett SHL-lag nästa år, men vi har inte gett upp för att slippa kval. Det är 51 poäng att spela om och får vi lite medstuds och självförtroende både tror och hoppas jag att vi ska greja det här. Men vi måste börja vinna nu, säger Forsberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet