Forlan hjälte när Uruguay blev bäst i Sydamerika

Uruguay vann finalen i Copa America över Paraguay. Efter 3-0-segern är Uruguay nu bäst i Sydamerika med rekordet på 15 titlar, en mer än ”storebror” Argentina.

Konfettin yrde i Buenos Airas och fansen grät av glädje efter slutsignalen.

-Vi förtjänade det här. Det var dags för Uruguay att vinna en titel, säger Luis Suarez efter matchen.

Uruguay var farliga från start och hade övertaget större delen av matchen. Stjärnorna Suarez och Diego Forlan klev fram och gjorde målen. Liverpool-anfallaren inledde målskyttet då 1-0 gick in via stolpen i den 12:e.

Forlan hittade rätt till slut

VM-kungen Forlan gjorde sitt första mål i årets turnering när han utökade till 2-0 innan halvtid. Efter en bjudning av Paraguay spelade Arevalo Rios fram Atletico Madrid-anfallaren som inte gjorde något misstag, avslutet var distinkt.

Nelson Valdez farliga skott i början av andra halvlek var Paraguays bästa målchans. Fernando Muslera i Uruguays mål var på bollen som gick i ribban och ut. Paraguay kom därefter in i en bra period.

Men en frispelad Forlan fastställde 3-0 vid den bortre stolpen i den 90:e matchminuten.

-Vi visste att Paraguay är en svår motståndare. Det viktiga var att vi började bra i första halvlek och gjorde våra två mål, säger Suarez.

16 års väntan

Senast Uruguay vann Copa América var 1995. Årets mästerskap har varit skrällarnas turnering. Storlagen Argentina och Brasilien slogs ut i kvartsfinalerna, Paraguay tog sig till final utan att vinna en enda match under 90 minuter och ”lillebror” Uruguay tog rekordet på 15 titlar på Argentinas hemmaplan.