”Golfen ger mig så mycket glädje”

Uppdaterad
Publicerad

Johnny Granberg deltog i handigolf SM och spelade tre dagar trots smärtan från den svåra olyckan på tunnelbanespåret.

SVT Sport träffade Johnny Granberg tidigare i sommar, knappt tre år efter han var med om det otänkbara. Efter en utekväll i september 2012 hamnade han på tunnelbanespåret. Istället för att bli räddad av en förbipasserande man, blev Johnny istället rånad och blev liggandes medvetslös på spåret när tåget kom.

Golfen som rehab

Efter han blev påkörd av tåget har vägen tillbaka varit lång, och golfen har varit en viktig del av Johnnys rehabträning och ett sätt för honom att hitta glädje i livet.

SM veckan

Under veckan som gått deltog han i handigolf SM i Sundsvall. En stor utmaning då han fortfarande har svåra smärtor i sitt högra ben som krossades av tåget.

– Jag får betala ett ganska högt pris för jag får extremt ont av att spela golv. Det är jobbigt med smärtorna och när man inte spelar riktigt bra är det lättare att tycka synd om sig själv. Det är roligare när det går bra, säger Johnny.

”En stor besvikelse”

Efter dag ett på banan låg Johnny åtta, väl med i tävlingen, Men med lite tuffare väderförhållanden och mycket smärta i kroppen tappade Johnny under sista dagen. Han slutade 11 totalt med 162 slag brutto.

– Det är en stor besvikelse över att jag inte nådde fram till det jag ville prestera. Dels var detta första gången jag spelade golf tre dagar i rad, så jag kände mig svag i kroppen. Det var en hård vind och energikrävande att spela, säger Johnny.

Mycket glädje på golfbanan  

Även fast han får ont när han spelar finns inga planer på att ge upp golfen.

-Det förknippas med så mycket med glädje att komma ut på golfbanan, jag mår så otroligt bra mentalt, även om det regnar så är det fantastisk att spela. Bara att jag kan spela golf och att det går så pass bra betyder så otroligt mycket för mitt välmående, även fast jag har fruktansvärt ont, säger Granberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM veckan

Mer i ämnet