Foto: Bildbyrån

Göteborg säkrade Champions League-plats

Uppdaterad
Publicerad

Kopparbergs/Göteborg kommer ta hem andraplatsen i damallsvenskan 2019 och göra Rosengård sällskap i Europa. Det stod klart efter lördagens hemmaseger med 2-1 mot Växjö.

– Det är imponerande av Göteborg, säger SVT:s expert Frida Östberg.

Två poäng skiljde mellan tvåan Göteborg och trean Vittsjö inför dagens omgångar. Och trots att Vittsjö tog en poäng i Rosengårsds guldmatch, blir det Göteborg som kommer göra Rosengård sällskap i Europa nästa år.

Detta efter att laget på västkusten inkasserat tre poäng i mötet med Växjö, som gör försprånget i tabellen ointagligt för Vittsjö inför sista omgången.

Tidigt mål av Blomqvist

Första målet ett vackert långskott under matchens inledande minuter av lagets skyttedrottning Rebecka Blomqvist, hennes 13: mål för säsongen.

Växjö skapade lite nerv i matchen med en sen kvittering signerad Violah Nambi , men närmare än så kom aldrig bortalaget.

– Det är imponerande av Göteborg med tanke på skadeläget i truppen. Framför allt tänker jag på Elin Rubensson som är viktig för laget. Men man får ut maximalt av alla de här spelarna i Göteborg, det är imponerande, säger SVT:s expert Frida Östberg.

OBOS Damallsvenskan

Kopparbergs/Göteborg FC logo

Kopparbergs/Göteborg FC

2 - 1

Växjö DFF logo

Växjö DFF

Valhalla IP, Göteborg
Publik: 983
Domare: Ulrica Löv

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.