Gripen erbjuds Gais plats

Uppdaterad
Publicerad

Gripen Trollhättan har erbjudits den vakanta platsen i bandyns elitserie, sedan Gais lagt ned elitverksamheten. Bandyförbundet vill ha svar senast under fredagen.

– Först och främst är det skittråkigt för dem och bandyn i Sverige, för sporten behöver storstadslag. Men det är smickrande att vi är förstavalet, säger klubbchefen Örjan Eriksson till SVT Sport.

För att kunna ta steget upp behöver Gripen även lämna in underlag som ligger till grund för beslut om elitlicens. Klubben ämnar nu söka stöd hos sponsorer och hos kommunen.

Elitserien i bandy 2013-2014

Gripen slutade förra säsongen trea i elitseriekvalet bakom Ljusdal och Gais som behöll sina platser i högsta serien. Men i tisdags kom beskedet att Gais lägger ned elitverksamheten, främst beroende på isproblemen på hemmaarenan Heden i Göteborg, vilket alltså öppnade dörren för Gripen.

– Vi har tappat två månader. Organisationen har vi egentligen, men det är ekonomin som avgör, säger Örjan Eriksson, som dock är optimistisk.

– Självklart tror jag att vi syr ihop det här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i bandy 2013-2014

Mer i ämnet