VM-hjälten Berlin spelar i Bollnäs nästa säsong. Foto: TT Nyhetsbyrån

Klart: Storstjärnorna till Bollnäs

Uppdaterad
Publicerad

Bollnäs bekräftade i dag på en presskonferens att storstjärnorna Per Hellmyrs och Daniel Berlin förstärker klubben till nästa säsong.

I går kunde Radiosporten avslöja att två av av de bästa bandyspelarna i världen återvänder till Sverige och elitserien.

I dag bekräftade Bollnäs också nyheten på en presskonferens.

Elitserien i bandy 2013-2014

– Vi har familjer här hemma, helt enkelt. Det blir vissa slitningar av att vara där borta, det har funkat bra på alla sätt och vis men nu har vi tänkt om, säger Hellmyrs om anledningen till flytten hem.

Daniel Berlin är av samma åsikt.

– För en vecka sen skulle jag och Per spela i Dynamo. Sedan har vi börjat prata om familjerna, det är skönt att vara hemma, jag har fått andra barn och mer jobb hemma, det blir slitningar, säger Berlin.

Treårskontrakt

De kommer båda senast från Dynamo Moskva. De har också, båda två, skrivit på för Bollnäs på tre år.

En fråga från den samlade pressen rörde också ekonomin i den ryska bandyligan. En ekonomi som på senare år blivit allt sämmre.

– Klart det är tufft ekonomiskt, men på ett eller annat sätt brukar Dynamo ofta lösa det med en stark organisation. Det gäller inte bara bandyn, säger Hellmyrs.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i bandy 2013-2014

Mer i ämnet