Hammarby och Sundsvall till allsvenskan – kval för Ljungskile

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby och GIF Sundsvall spelar i allsvenskan 2015. Det står klart efter en dramatisk sista omgång i superettan.

En fullsatt Tele2 arena orkade inte vänta på slutsignalen, så vid ställningen 5-0 och 45 sekunder kvar så invaderades planen av segerrusiga supportar som ville fira med sina hjältar. Bengaler tändes på planen och spelarna överröstes med kramar och hyllningar.

– De  förstör med bengaler, det förstör planen och hör inte hemma här, sa en märkbart irriterad Hammarbytränare Nanne Bergstrand till TV4.

Superettan 2014

Domaren valde att avsluta matchen och firandet fick fortsätta.

Avgörande domslut

Just domaren Robert Daradic kom att spela huvudrollen inledningsvis i matchen.

I den 19:e minuten valde han att ge Hammarby en tveksam straff och samtidigt visa ut Jönköpings Södras målvakt Anton Cajtoft.

Den efterföljande straffen tog fördelsedagsbarnet Kennedy Bakircioglü hand om, men väntan på att reservmålvakten Damir Mehic skulle bli spelklar blev för lång och straffen räddades av den inhoppande Mehic.

Kennedy skulle dock få ta revansch när han i den 48:e minuten knorrade in en frispark bakom en chanslös Mehic i Jönköpings mål.

– Känns som jag får revansch för alla pisstraffar jag slår, säger Bakircioglü till SVT Sport.

Efter 1-0-målet orkade inte gästerna stå emot och när Hammarby fick ytterligare en tveksam straff i den 62:a som Kennedy gjorde mål på så var allt över.

På slutet kom 3-4-och 5-0 i en strid ström inför en salig hemmapublik.

– Det känns helt fantastiskt, jag tycker vi förtjänar det här, vi har varit bra hela säsongen, säger en glad Bakircioglü.

Krampaktigt Sundsvall till allsvenskan

Sundsvall dominerade matchen mot Landskrona från start till mål, men trots ett massivt spelövertag så fick man inte hål  på Niklas Uddenäs i gästernas mål.

– Jag tycker vi hanterade matchen på ett bra sätt, sedan borde vi gjort mål på alla chanser vi skapade, säger tränare Roger Franzén, tränare i Sundsvall till TV4.

Johan Eklund och Pa Dibba var flera gånger ytterst nära att få in bollen, men samtidigt visste hemmalaget att en poäng räckte för allsvenskt spel.

– Vi satte upp ett tufft mål inför säsongen och lyckades infria det, det känns riktigt skönt, säger Franzén.

Ljungskile får trots seger med 3-0 mot Varbergs Bois, rikta in sig på kvalspel, där de ställs mot Gefle den 6 och 9 november.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superettan 2014

Mer i ämnet