Hansdotter besviken: ”Klart att det är tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotter är en av världens bästa i slalom – men i lagtävlingen petades hon till förmån för Anna Swenn-Larsson. – Klart att jag är besviken, säger hon till SVT Sport.

– Jag hade hoppats på att få köra och det hade varit superkul. Men det är tränarnas beslut och det får jag köpa.

På herrsidan var det ganska givet att André Myhrer och Mattias Hargin skulle få chansen i nationstävlingen, som gett tre svenska medaljer sedan VM 2003. Men det var så jämnt mellan damerna att ett kval med tidtagning på träningen fick avgöra.

Alpina VM

– Vi hade en träning och Anna var lite snabbare. Så det är väl det de har gått på. Det är klart att det är tufft att gå på en träning men så är det. Jag kan nte göra något åt det. Men absolut hade jag velat stå på start, säger Hansdotter.

Nu försöker världscupledarinnan se framåt.

– Det är klart att jag hade velat köra men jag har haft en väldigt bra träning i dag och kört både slalom och storslalom och känner mig väldigt taggad inför det. Det är ändå slalomen som är mitt stora mål.

”Tror att vi har bra chanser”

Nationstävlingen är en lagtävling i parallellslalom. Sverige ställs i första omgången mot Tjeckien, sedan väntar antingen USA eller Finland.

– Jag tror att vi har bra chanser, sett till hur lutningen är och så vidare, säger landslagets damchef Fredrik Steinwall.

 – Jag tror att Österrike blir farligt,  Tyskland har starka killar men är kanske lite mindre starkt på damsidan, USA har ett bra lag, Schweiz med Wendy Holdener är också farligt.

Österrike får dock finna sig i det mesta av favoritbördan. Alpnationen har vunnit två av de fyra lagtävlingar som anordnats hittills (2007 och 2013) och kommit tvåa i de båda andra (2005 och 2011).

– Det blir tajt mellan portarna, så det gäller att vara snabb i benen. Men vi har ett väldigt starkt lag och vill försvara vår titel, säger Michaela Kirchgasser, som tog brons i kombinationen i går.

Tävlingen sänds i SVT1 och Play från 22.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alpina VM

Mer i ämnet