• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Gävle kommun. Det brinner i en återvinningscentral i återvunnen plast på Stena recycling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: SVT

IFK:s klubbdirektör ger utredaren bakläxa

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborgs klubbdirektör Martin Kurzwelly tycker förvisso att hans klubb bör behandlas på samma sätt som idrottsaktiebolagen men han tycker att utredare Bo Svenssons förslag är för enkelt.
-Det blir bakläxa, säger han om utredningsförslaget om att ideella föreningar också ska betala polisnotor.

-Jag tycker inte att Bo Svensson har läst Björn Erikssons utmärkta utredning alls. Den innehåller ju en rad konkreta förslag till hantering av de här frågorna och som en överväldigande del av remissinstanserna har ställt sig bakom, säger IFK Göteborgs klubbdirektör till SVT Sport.

-Jag tycker det ska vara lika mellan idrottsaktiebolag och ideella föreningar men då måste det också ses över hela registret av regelverk. Vi till exempel ska betala moms på allting nu, det gör inte idrottsaktiebolagen och vem ska bestämma vilken polisiär insats som ska vara. Nu är vi i  händerna helt och hållet på polisen.

-Vi strävar hela tiden efter att hålla en säker och trygg miljö på arenorna och ha ordningsvakter och publikvärdar, brandmän och sjukvårdare.

-Det här är en jättekomplex historia. Så bakläxa Bo Svensson.  Jag tycker framförallt att han ska läsa utredningen en gång till, menar Kurzwelly.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Polisnotor för evenemang

Mer i ämnet