Brasiliens stjärnor verkar bekväma med att bära favoritskapet nu. Foto: Bildbyrån

Brasilien om favoritskapet: ”Vi är vana med pressen”

Uppdaterad
Publicerad

Så många favoriter är redan utslagna från VM att Brasilien, som försöker gottgöra för besvikelsen från 2014, nu har en stark chans att lämna Ryssland med en sjätte titel. Men brasilianarna verkar trivas med press.

– Vi är avslappande med det, säger Casemiro till AP.

Brasilien möter Mexiko i åttondelsfinalen i dag i Samara Arena. Med Tyskland, Argentina och Portugal utslagna ur turneringen skulle en seger där göra de femfaldiga mästarna till en av favoriterna till att ta hem VM-guldet. 

Brasilien var i en liknande situation för fyra år sedan när VM gick i just Brasilien, men de blev förödmjukade i semifinalen när Tyskland körde över dem med 7-1.

En seger från kvartsfinal

Mexiko har inte nått kvartsfinalen sedan 1986. De har tagit sig till åttondelsfinal de senaste sex turneringarna men åkt ut där.

Vinsten mot Tyskland i den första gruppspelsmatchen är den första som Mexiko har i en tävlingsmatch mot de fyrfaldiga världsmästarna. Nu är laget redo att möta en av de stora favoriterna. 

– Vi är motiverade av det faktum att vi är i utslagsläget, möter Brasilien och är en seger från att nå kvartsfinalen, säger Mexikos lagkapten Andres Guardado till AP.

– Det är i våra händer.

Avslappnat lag

Brasilien har nått kvartsfinal i de senaste sex turneringarna, tagit sig till tre finaler och vunnit två av dem. Förväntningarna är skyhöga, pressen intensiv, men mittfältaren Casemiro sa att Tysklands exit var en ögonöppnare för att topplagen.  Men truppen försöker ta favoritskapet med ro.

– Vi är avslappnade med det. Alla våra spelare är klasspelare, deras klubbar är alltid favoriter. Vi är redan vana med pressen. Vi har alltid respekt, lugn och ödmjukhet. Vi måste spela fotboll för att slå Mexiko, säger Casemiro till AP.

”Vet hur han ska hantera det”

Med Cristiano Ronaldo och Lionel Messi ute ur turneringen ska Neymar försöka undvika att också åka ur mästerskapet tidigt.

– Han vet hur han ska hantera det. Det är därför han är Neymar, den stora spelaren i Brasilien. Han har varit en superstjärna länge, han vet hur man hanterar kritik, säger Casemiro till AP.

Brasilien och Mexiko möttes för fyra år sedan, i en match som slutade oavgjort utan mål. Innan dess har Brasilien vunnit tre tidigare VM-möten.

För Brasiliens del är Danilo, som missat de två senaste matcherna på grund av en höftskada, åter spelbar. Däremot uppger AP att Marcelo, som gick av tidigt mot Serbien på grund av ryggproblem, missar åttondelsfinalen. Även Douglas Costa missar matchen på grund av en lårskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.