Foto: TT Nyhetsbyrån

Avbrutna matchen slutar 1-1

Uppdaterad
Publicerad

Den avbrutna matchen mellan Helsingborg och Djurgården slutar 1-1, det bestämde fotbollsförbundets disciplinnämnd idag.

I sitt beslut skriver disciplinnämnden att: ”omständigheterna var sådana att huvudregeln vid avbrutna matcher inte ska tillämpas och att det finns synnerliga skäl för att använda undantagsregeln att matchen inte ska återupptas. Nämnden anser att det vid avbrottet rådande målresultatet 1-1 ska gälla som slutresultat.”

– Jag tycker att ingen ska vara besviken, helt rätt låta matchen stå kvar som 1-1 med tanke på omständigheterna, säger Fotbollskvälls expert Daniel Nannskog.

– Den här matchen har vi lagt bakom oss, nu blickar vi framåt. Disciplinnämnden har gjort det här på ett klokt och bra sätt. Det är ett sunt och värdigt beslut, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till SVT.

Det var i samband med matchen mellan Helsingborg och Djurgården den 30 mars som delar av Djurgårdens fans tog sig in på planen efter de nåtts av nyheten att en supporter misshandlats till döds på stan innan matchen.

Domare Martin Hansson valde då i samråd med matchdelegat och polis att blåsa av matchen.

Hos Helsingborg så är man försiktiga i sina uttalanden och sportchefen Jesper Jansson har inga synpunkter på det hela:

– Jag vill inte kommentera det. Nu har vi mottagit beslutet och får smälta det, säger han till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Supporter dog vid allsvensk premiär

Mer i ämnet