Kajsa Kling. Foto: Nicklas Blom

Kajsa Kling

Uppdaterad
Publicerad

Grenar: Super-G, störtlopp, storslalom

Född: 25 december 1988 i Åre

Alpina VM

Bor: Åre

Förening: Åre slalomklubb

VC-debut: 2007

VM-debut: 2007

OS-debut: 2010

Förväntningar: ”Det har gått bättre och bättre i världscupen och jag har hittat en bra grund, men saknar det sista klippet i svängen. Formen känns på uppåtgående. Det enda jag egentligen förväntar mig är att åka så bra skidor som möjligt.”

VM-orterna Vail och Beaver Creek: ”Trivs bra i USA, och Kanada också. Det är annorlunda men jättemysigt och det är härligt att vara där. Sedan gillar jag underlaget också, snön är fin.”

Starkaste konkurrenterna: ”Lindsey Vonn har ju varit väldigt duktig i år. Anna Fenninger också. Många har nosat på pallplaceringar, så det känns öppet.”

Bästa skidminne: ”När jag var tvåa i St Moritz i fjol. Och en gång i Aspen när tävlingarna ställdes in och vi for ut och åkte puder. Jag trivs bäst i pisten men ibland är det skönt att bara åka utan att tänka. Får man mycket av det ena saknar man det andra.”

Personlighet: ”Nära till skratt och försöker inte se så allvarligt på saker och ting. Ta saker för vad de är.”

Hur märker man att du är en tävlingsmänniska: ”Jag blir arg när jag förlorar. Det ligger kvar ganska länge och jag blir rätt låg om det inte går som jag vill. Men motgångar triggar mig. Utanför tävling kan jag bli jättejättearg om jag förlorar i sällskapsspel, speciellt mot någon i familjen. Vi gillar att reta varandra.

Tankar i startfållan precis före start: ”Jätteolika, beror helt på vad jag är i för sinnesstämning. Brukar tänka att jag ska skärpa mig. Släppa allt som far runt i huvudet.”

Höjdpunkter:

OS

2014 Sotji 23:a störtlopp, DNF super-G, 18:e storslalom

2010 Vancouver 26:a storslalom

VM

2007 Åre DNF störtlopp, DNF super-G

VC

Just nu: 9:a super-G-cupen, 12:a störtloppscupen (fyra topp-10)

13/14: 8:a super-G-cupen, 12:a störtloppscupen (En andraplats i super-G, totalt fem topp-10)

07/08: Första VC-poängen. 28:a i super-G i Lake Louise.

Hemsida: kajsakling.se

Källa: fis-ski.com

Kajsa Kling i sociala medier

Twitter:

– @kajsakling

Instagram:

– @kajsakling

Facebook:

Ski Team Sweden Alpine

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alpina VM

Mer i ämnet