Kälkkronorna föll i ödesmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges kälkhockeylag förlorade måstematchen mot Norge med 2-0 och missar därmed semifinal och chans att kunna nå en medalj i turneringen.

Norge var bättre och Sverige hade väldigt svårt att skapa chanser. När Audun Bakke kom igenom och satte 2-0 högt över den svenske målvakten Ulf Nilsson efter en fin prestation med tio minuter kvar var det kört.

– Lite svårt att säga vad det beror på men det var dumt att dra på oss utvisningar, säger Marcus Holm som spelade nonstop, alltså 45 minuter i sträck till SVT Sport.

Paralympics 2014 kälkhockey

Han tyckte att laget var på gång i andra perioden och på slutet.

– Men å andra sidan är det naturligt att det blir så eftersom vi måste göra mål och de leder, säger Holm som är tömd psykiskt och fysiskt.

– Sju skott på en hel match, det är alldeles för dåligt, säger SVT:s expert Janne Edbom.

Nu får laget spela om platserna fem till åtta.

– Vi siktar alltid på att vinna och det kommer vi att göra med de matcherna som återstår, säger Holm om de kommande uppgifterna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics 2014 kälkhockey

Mer i ämnet