Kälkkronorna sist efter ny förlust

Uppdaterad
Publicerad

Kälkkronorna förlorade även den sista matchen, den om sjunde plats, mot Sydkorea och slutade sist i turneringen.

Sydkorea var överlägset men Ulf Nilsson, 49, storspelade i målet och slutresultatet stannade vid 2-0. Sverige hade en bra period i början av matchen men sedan tog Sydkorea över. Laget vann bland annat skotten med 28-6 och hade flera frilägen.

– Vi gjorde allt för att undvika detta. Men jag tycker ändå att vi har krupit närmare de andra länderna. Förutom Ryssland, USA och Kanada känner vi att vi kan slå de andra lagen vilken dag som helst, säger förbundskapten Jörgen Lundgren till TT.

Paralympics 2014 kälkhockey

– Ulf Nilsson har varit det svenska lagets bästa spelare i den här turne- ringen, säger SVT:s expert Janne Enbom.

SVT:s kommentator Chris Härenstam var alldeles lyrisk över Ulf Nilssons spel och gjorde en stående ovation efter matchen.

Sverige har haft en alldeles för tunn trupp med endast elva spelare, vilket gjort att spelarna fått slita enormt mycket.  De andra lagen har haft upp till 17 spelare.

På fem matcher i Sotji blev det tre förluster efter ordinarie tid och två efter förlängning.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics 2014 kälkhockey

Mer i ämnet