Arne och Kerstin Hegerfors i samband med Idrottsgalan 2023. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Kerstin Hegerfors: ”Han fick ro till slut”

Uppdaterad
Publicerad

Arne Hegerfors är död, han blev 81 år gammal.

Han somnade in i sitt hem med närmsta familjen samlad.

– Han har kämpat på som den kämpe han alltid varit och velat hålla fast vid livet. Men i går fick han hjälp att få komma riktigt till ro, säger Arnes fru Kerstin Hegerfors.

Arne Hegerfors var en av Sveriges mest folkkära tv-personligheter. För SVT berättar hans fru Kerstin om den sista tiden tillsammans.

– Vi har varit med Arne hela tiden sedan han först kom in på sjukhus den sista november. Han låg kvar länge för att han var så pass sjuk. I samband med det hittade man att han hade långt framskriden cancer. Vi fick beskedet att det inte fanns någonting man kunde göra.

Arne fick sedan vård hemma, berättar Kerstin.

– Sedan har vi haft palliativ vård här i hemmet ifrån Stockholms sjukhem. Vi har haft hemtjänst som varit här sex gånger om dagen och två gånger på natten, ett fantastiskt jobb som de har gjort. Vi är oerhört tacksamma för att vi under den här tiden kunnat ha Arne hemma för det är det han har velat hela tiden.

”Vi var samlade”

Kerstin berättar att hon och familjen var samlad när Arne stilla somnade in.

– Han har kämpat på som den kämpe han alltid varit och velat hålla fast vid livet. Men i går fick han hjälp att få komma riktigt till ro. Från tre-fyra tiden i går eftermiddag har han legat rofyllt och sovit och sedan tio över tolv i natt så tog han sina sista andetag.

– Vi var samlade Anna, Björn och jag och två underbara sköterskor som stannade kvar med oss hela tiden. Han fick ro till slut och det måste vara en befrielse för honom. Det känns ändå skönt på något sätt, att han äntligen fick komma till ro, säger Kerstin.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arne Hegerfors hade en lång och framgångsrik karriär i rutan. Foto: Bildbyrån / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.