SVT Sport-profilerna minns Arne Hegerfors: ”Är evigt tacksam”

Uppdaterad
Publicerad

Arne Hegerfors tillbringade en lång tid av sin karriär på SVT Sport.

Några som uppmärksammar Arne Hegerfors efter hans bortgång är SVT Sport-profilerna Jane Björck, Jacob Hård och Mats Nyström.

– Jag har under alla år burit med mig de kloka råd du gav mig, säger Jane Björck.

Arne Hegerfors bortgång berör. Inte minst hos de kollegor han haft genom åren på SVT Sport.

Någon som sett upp till Hegerfors som ung, och sedan fått jobba i många år med honom, är SVT Sports Jane Björck.

– När Åtvidaberg vann sina SM-guld 1972 och 1973 var jag på Kopparvallen med pappa och brorsan varje match. Det var Arne och Bosse Hansson från TV-Sporten också. Och jag sa ”sådär pappa vill jag också jobba, som fotbollsreporter!”, säger Jane Björck.

– 15 år senare fick jag jobba tillsammans med båda. Och jag är evigt tacksam för allt det stöd jag som ofta ensam tjej i en så mansdominerad sportvärld fick och fått, av Arne inte minst. Arne, du var och är en av TV-Sportens allra största. Och jag har under alla år burit med mig de kloka råd du gav mig, som ”säg som det är och var dig själv bara i direktsändning”, och den stora support och alla varma ord du lyft mig med, säger Björck.

SVT Sports kommentator Jacob Hård. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

För kommentatorn Jacob Hård har Arne Hegerfors varit en naturlig förebild.

– Arne har varit en förebild för mig som kommentator. Arnes bollsinne som kommentator, hans tajming, var extraordinärt och som lyfte sändningar som man försökt att plocka upp. Jag kommer att minnas Arne som en väldigt vänlig människa. Jag minns honom som en person som alltid var vänlig och som man alltid kunde komma och snacka med. Han var alltid lugn, säger Jacob Hård.

SVT Sports programledare Mats Nyström minns Arne Hegerfors. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

För programledaren Mats Nyström var Arne Hegerfors ett unikum.

– Han förstod tv-mediet på ett sätt som inte många gjort varken före eller efter honom. Han förstod hur han skulle framföra saker och ting på ett sätt som var underhållande, informativt och levande. Han var tajmingen i en enorm beskrivning, säger Mats Nyström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.